Ter nagedachtenis aan mijn ouders
Thea Westerweel en Klaas Boekelo


Hof te Boekelo, tekening van Cornelis Pronk (1729)


Welkom op Freerk Boekelo's genealogische website - online vanaf 27 juli 1998

Geschiedenis en Genealogie van de Familie Boekelo

De genealogische uitgave "Geschiedenis en Genealogie van de Familie Boekelo" behandelt in ruim 400 pagina's de geschiedenis van de families Boekelo, Boekeloo, Bukelo en Buckelo in Nederland, Duitsland en de USA vanaf 1704-1995.
Ruim 600 familieleden passeren de revue. Voorzover informatie uit directe en indirecte bronnen was te achterhalen, is aandacht besteed aan elk individueel familielid. Een selectie zeldzame, oude familiefoto's is in het boek opgenomen, evenals een uitgebreide index van bijna 2000 persoonsnamen. Afstammingsoverzichten en een uitgebreide bronvermelding maken het boek voor iedereen toegankelijk.
Verder wordt in het boek aandacht besteed aan de betekenis en de mogelijke herkomst van de familienaam, en aan facetten uit het 18e en 19e eeuwse noordgroningse landleven.

Een beknopte engelstalige samenvatting is hier beschikbaar.

Bestellen
De "Geschiedenis en Genealogie van de Familie Boekelo" is een uitgave in eigen beheer, en verscheen in september 1995 in een beperkte oplage bij uitgeverij Pirola in Schoorl. Bestellen via email is mogelijk (incl. verzendkosten 50).

Online editie
Het is ook mogelijk de online-editie te downloaden, waarvan tevens een index op namen beschikbaar is.
De afstammingsoverzichten en uitgebreide bronvermelding ontbreken in de online-editie van het familieboek. Wel is er online een overzicht beschikbaar met de namen van Boekeloo's die zijn begraven op de Riverside Cemetery in Kalamamazoo-MI.

Aanvullingen
Na de publicatie van de "Geschiedenis en Genealogie van de Familie Boekelo" heeft verdergaand genealogisch onderzoek naar de herkomst van de familie Boekelo nieuwe onderzoeksresultaten opgeleverd. Deze resultaten zijn niet in drukvorm verschenen, maar alleen online te raadplegen.

Genetische genealogie
Een nieuwe tak van sport in de genealogie is de Genetische genealogie. Ook de resultaten van mijn y-DNA onderzoek, gepubliceerd in het artikel Genetische genealogie: van Adam tot Boekelo zijn alleen online te raadplegen.

Familiefoto's online
Speciaal voor Amerikaanse familieleden is een selectie van oude familiefoto's ondergebracht in verschillende online fotoalbums. Een ander album bevat de foto's van een Boekelo familiedag, die op 30 september 1995 in Bedum is gehouden en waar de "Geschiedenis en Genealogie van de Familie Boekelo" werd gepresenteerd.

Overname van informatie
Uit de "Geschiedenis en Genealogie van de Familie Boekelo" en van deze website mag vrijelijk informatie worden betrokken voor eigen gebruik. Voor publicaties geldt dat overname slechts is toegestaan onder vermelding van auteur, titel, plaats en jaar van de oorspronkelijke uitgave.